ביקורת מבנים > לפני שקונים דירה

לפני שקונים דירה

מה צריך לבדוק לפני שקונים דירה,מה הדגשים שצריך להשים לב אליהם-לקרוא וליישם

פעולות לפני קניית דירה מקבלן :
החלטתם לקנות דירה מקבלן,בחרתם את הדירה המתאימה ביותר בשבילכם מתוך מגוון הדירות שהקבלן מציע,יש כבר חוזה מוכן ,יש מימון, כל מה שצריך זה לחתום להמתין בסבלנות ויש לכם דירה חדשה מהניילון. נשמע חלומי אבל רגע לפני שאתם חותמים על חוזה מכר של דירה שימו לב לכמה נקודות:

מה לבדוק לפני שקונים דירה ?


1.תרכשו דירה אך ורק מקבלן רשום – בקשו מהקבלן להציג בפניכם תעודה הנקראת : "רישיון לקבלן" עם תוקף לשנה לפחות,שם תוכלו לראות מה הסיווג המקצועי והסיווג הכספי כך תדעו מה היכולות שלו ולהיות בטוחים יותר בפרויקט שלו,בנוסף מומלץ לבקר בפרויקטים קודמים של הקבלן ולדבר עם הדיירים כדי לשמוע מהם חוות דעת על חווית הרכישה שלהם מאותו הקבלן,וגם כדי לבדוק את איכות ורמת הגימור של הבניין.

2.בדקו את בעלות הקרקע – זה קל ואין צורך לעשות בדק בית בשביל זה אלה פשוט לעשות בדיקת נסח טאבו ברשם המקרקעין על ידי ציון מספר גוש וחלקה.וכך תדעו אם יש שעבוד / עיקול על הקרקע,אם יש רישום הערת אזרה על הקרקע אז כדאי לבדוק על מה מדובר ומה מסוכם בין הקבלן לבין בעל הקרקע במידה והקרקע אינה בבעלות הקבלן

3.יש לוודא כי בידי הקבלן היתרי בנייה אשר אושרו על ידי הרשות המקומית ומתאימים לתיכנון הבנייה

4.חשוב לבדוק שלקבלן שממנו מעוניינים לרכוש את הדירה יש אישור ממס הכנסה ואישור על מס רכוש-כדי שלא תהיה בעיה כלשהיא שתרצו לרשום את הדירה ברשם המקרקעין על שמכם.

5. זיכרון דברים –אנשים שוכחים שזכרון דברים הינו חוזה לכל דבר-תזכרו אם חתמתם על זיכרון דברים זה כאילו שחתמתם על חוזה הקנייה עצמו, הכי מומלץ לא לחתום על זיכרון דברים בשום מצב כלשהוא כי ככה אתם משאירים את אופציית ההתמקחות ועזרה מעורך הדין שלכם,במידה ומלחיצים אתכם או שאתם לחוצים בעצמכם שלא "יגנבו" לכם את הדירה , תקבעו מועד חתימת זכרון דברים למחר ותבואו עם העורך דין שלכם,כך לא תכניסו את עצמכם לצרה שלא תדעו איך לצאת ממנה.

6. מה שאתם צריכים לקבל מהקבלן הם המפרט הטכני של הדירה +תוכנית הבניין כדי שתוכלו לדעת בדיוק מהם כיווני האוויר, גודל הדירה במדויק, קומה, והסדר של הבניין שבו אתם הולכים לעבור אליו,מומלץ גם לבדוק את סביבת הבניין כדי לדעת שאין מפגעים אקולוגיים או מפגעים סביבתיים היכולים להשפיע על רמת איכות החיים שלנו בדירה.

7.סיכום כל התיקונים של החוזה והבהרה של כל התוספות לחוזה לקבלן כדי שיעבור עליהם ויחתום שבאמת הוא מודע ומסכים לכל הכתוב בחוזה

8.חנייה – אם במחיר הדירה כלול גם חנייה מומלץ לבדוק האם החנייה צמודה/מקורה וכמובן לבדוק את מיקום החנייה ולדאוג שהמיקום שהובטח לכם יהיה רשום בחוזה.

9.יש לוודא שסעיף "הוצאות פיתוח " נכללות כבר במחיר הדירה ושלא תצטרכו לשלם עליהם בעתיד הקרוב כגון: גינות,כביש,מדרכה,ועוד…

10.חשוב לברר האם יש הערה בחוזה אשר מונעת רישום הערת אזהרה בעתיד.

11.קביעת תאריך למסירת הדירה – חשוב שיהיה סעיף בחוזה הקנייה על תאריך מסירת הדירה ועל מתן פיצוי במידה ויש התעכבות בתאריך מסירת הדירה.

12.אסור לחתום על סעיף אשר קובע שאם קיבלתם את הדירה אז סימן שמצב הדירה תקין – לשם כך יש בדק בית ורק בדיקה של איש מקצוע תוכל לקבוע את מצב האמיתי של הדירה (רצוי שיהיה מהמרכז הישראלי בדק בית ) 

13.רצוי להוסיף בחוזה סעיף המגדיר את התאריך שבו הקבלן ירשום את בעלות הנכס במשרד רישום המקרקעין,לרוב הרישום כולל תשלום נוסף אשר מחירו נקוב בחוזה.

14.נקודה אחרונה –אל תהיו "לחוצים" לקבל את הדירה, רצוי שתקבלו את הדירה אך ורק לאחר ששטפו את הדירה ושהיא נקייה מכלים של הקבלן כדי שיהיה ניתן לראות את הדירה בצורה האמיתית שלה, לפני קבלת הדירה רצוי לעשות בדק בית על ידי מהנדס ביקורת מבנים כדי שיוכל לרשום את כל הליקויים כבר המעמד קבלת הדירה .

לסיכום:

המרכז הישראלי בדק בית אינו מטיל דופי ביושר ובאמינותם של הקבלנים בישראל- הקבלן עושה כל מה שביכולתו לבנות את הדירה ובאותה המידה להגן על האינטרסים המיוחסים לו, אבל עם כל זאת גם את/ה כלקוח עושה כל מה שביכולתך לממן ולרכוש דירה חדשה, ובאותה המידה להגן על האינטרסים שלך-אנחנו במרכז הישראלי בדק בית נמצאים בצד של הלקוח ולכן כל הכתוב כאן מתייחס על שמירת זכויות הלקוח,אילו הזכויות שלכם –כדאי שתדעו אותם.